Wednesday, February 13, 2008

Covers of Vanity

Εκεί στο Vanity Fair έχουν την συνήθεια να μαζεύουν κάθε χρόνο ένα μάτσο ηθοποιούς και να τους φωτογραφίζουν για ένα τρισέλιδο εξώφυλλο κάπου την περίοδο των Oscar.
Η γνωστή σε όλους Annie Leibovitz αναλαμβάνει την κάμερα και την σύνθεση της φωτογραφίας συνήθως ένα δεύτερο άτομο όπως για παράδειγμα ο Tom Ford στο πιο γνωστό από τα παρακάτω εξώφυλλα.




Από τα πρώτα. Από την σέξι Nicole Kidman μέχρι το ξυλάγκουρο την Sarah Jessica Parker . Και ενώ όλες είναι φωτογραφημένες με εσώρουχα η ξενέρωτη Gwyneth Paltrow στο κέντρο ποζάρει με την τουαλέτα και την εσάρπα.




Η σειρά των αντρών. Πανάρχαιο. Παρατηρήστε τον Leonardo Dicabrio και ειδικά τον Benicio Del Toro.Καλά πώς ήταν έτσι.




Τουαλέτες για τις κυρίες αυτή τη φορά. Από την Kate Winslet,τις πρωτοεμφανιζόμενες τότε Charlize Theron και Naomi Watts μέχρι κάτι άγνωστες που απορώ αν τις θυμάται κανείς σήμερα.



Μαύροι, γκρι, μπλε χρωματισμοί κυριαρχούν. Άντρες γυναίκες δίπλα δίπλα , σχετικά νέοι ηθοποιοί μαζί με μεγαλύτερους στην ηλικία. Δυο, τρεις που δεν τους ξέρει η μάνα τους και η παρουσία της Cate Blanchett να δεσπόζει στο κέντρο.




Αυτή μου θυμίζει διαφήμιση νεανικής σειράς. Όλοι σχεδόν πιτσιρίκια, φρέσκα πρόσωπα ντυμένα ανάλογα με την ηλικία τους.




Άλλη μια κλασσική «μαζεύω ότι νέο ταλέντο μου προέκυψε φετός» φωτογραφία. Ένα σωρό ηθοποιοί από τους οποίους δυο, τρεις κατάφεραν να κάνουν κάτι αξιόλογο από εκεί και μετά. Α και μια Penelope Cruz άσχετη στην άκρη.




Η παλιά φρουρά ποζάρει δίπλα στις νέες δυνάμεις. Ίσως η αγαπημένη μου. Μου αρέσουν τα χρώματα, το σκηνικό, τα ρούχα που φοράνε και η επιλογή των ηθοποιών.




Βαρετή. Εσύ προσεχείς την Rachel Weisz και τα χείλη της Rosario Dawson. Τίποτα άλλο.




Όλοι η άντρες στο πλατό. Διαλέγεις και παίρνεις. Αυτή η φωτογραφία καλύπτει όλα τα γούστα. Δε νομίζω να έχετε παράπονο.




Αυτή πρεπει να είναι η φωτογραφία με τις πιο ωραίες γυναίκες μαζεμένες.




Άλλη μια από τα ίδια. Αυτές που βαριέσαι πριν ακόμα τις δεις.




Και η πιο διάσημη φωτογραφία. Κανονικά αντί για τον Tom Ford η Keira Knightley θα χαμουρευόταν με την Rachel McAdams που την τελευταία στιγμή κώλωσε να τα πετάξει όπως με περισσή ευκολία έκαναν οι άλλες δυο.




Η χρονιά των κωμικών πιγκουΐνων.




Το τελευταίο εξώφυλλο δε με συγκινεί. Παστέλ χρώματα, βολάν, κάπελα, γάντια, 50ς αισθητική με την πιο αδιάφορη επιλογή ηθοποιών(εκτός απο μερικές εξαιρέσεις). Προσέξτε την Ellen Page που έχει στηθεί σαν το σακί.

4 comments:

Lela said...

τι σύμπτωση!τις προάλες κοιτουσα ακριβως τα ίδια εξώφυλλα! Όπως και να το κάνουμε η Leibovitz είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα και κάνει πάντα τόσο προσεγμ'ενες φωτογραφήσεις, με εξαιρεση την τελευται για την βασίλισσα Ελισάβετ η οποία ήταν τελέιιιιως αδιάφορη...

a female Darcy said...

thn kainouria me tin anaparastasi tainion tou hitchcock tin eides?
apaixti

Wrong Guy said...

fysika xeris pio einai to agapimeno moy!

:-p

a female Darcy said...

eipame gia ola ta gousta ;)